Tandvård Hund & Katt | Hästtandläkare hästtandvård i Skåne hos Veterinär Helen Indrebö i Klippan / Gråmanstorp
762
page-template-default,page,page-id-762,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Tandvård Hund & Katt

Tandvård Hund

Så går det till:

När ni kommer till oss så ska hunden vara fastande från midnatt och vara frisk i övrigt. Vatten är ok men ingen mat.

Det första som görs när ni kommer in är att ta en vikt på hunden och Veterinären lyssnar på hjärtat och gör en allmän koll på att hunden mår bra. Därefter får hunden en lugnande spruta som man ger i låret, och efteråt får djurägaren och hunden sitta i lugn och ro så att hunden får somna i trygghet.

När hunden sover kommer vi och hämtar den och stoppar lite bomull i öronen. Behandlingen tar ca 1 timme och man bestämmer själv om man vill sitta kvar i vårt väntrum och vänta eller köra något ärende under tiden.

Sedan görs det en genomgång av hela munhålan. När vi gjort vår bedömning tar vi bort tandstenen med hjälp av ultraljud och sedan putsar vi med putskräm för att hjälpa tänderna att återhämta sig. Behöver man dra ut någon tand så har vi en dialog med djurägaren.

.

När behandlingen är klar kommer hunden att få en uppvakningsspruta och vakna upp med djurägaren igen.

Under tiden som ni vänta på att hunden är tillräckligt vaken för att åka hem så kan ni betala och ta en kopp kaffe i vårt väntrum.

Man får räkna med att hunden kommer att vara trött resten av dagen och man ska vänta med att ge mat tills att hunden känner sig som vanligt igen. Dom kan må lite illa av den lugnande sprutan även senare under dagen. Beroende på hur mycket tandsten hunden har och hur tandstatusen ser ut kan hunden behöva mediciner även några dagar efter behandlingen.

Dagen efter ska hunden vara helt som vanligt igen.

Tandvård Katt

Så går det till:

Katternas tandbehandling går till på samma sätt som för hundarna förutom att man oftast kan lämna in katten på morgonen och hämta senare på eftermiddagen när katten är vaken.

Vid avbokning senare än 24 timmar innan besök tas avbokningsavgift ut