Ambulerande Tandvård Häst | Hästtandläkare hästtandvård i Skåne hos Veterinär Helen Indrebö i Klippan / Gråmanstorp
767
page-template-default,page,page-id-767,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Ambulerande Tandvård Häst

Ambulerande Tandvård Häst

 

Om man har många hästar i ett stall eller av någon anledning inte har möjlighet att komma till oss på kliniken så kan vi köra ut till ert stall.

Vi tar då ut en extra avgift för inställelsearvode samt en körersättning, som med fördel kan delas upp på flera hästar/ ägare.

Undersökningen går till på ungefär samma sätt som om ni kommer till oss på kliniken. Veterinären lyssnar på hjärtat och gör en allmän koll på hästen. Därefter får hästen en lugnande spruta (sedering) och vi positionerar hästen gärna med hakan över en boxkant eller på ett stöd som vi har med oss, beroende på vad som passar bäst. Sedan gör vi vår koll av munhålan och behandlar det som behövs.

Detta är bra att förbereda i stallet inför vårt besök:

  • Rinnande vatten med gardenakoppling
  • Eluttag
  • Plusgrader i stallet till oss och våra arbetsredskap.
  • Något mjukt att lägga under hakan på hästen när den är sederad.

Är man flera hästar kan man beräkna att det tar ca 30 min per häst och lägga till  30 min extra på den tredje hästen om det är någon häst som tar lite längre tid.

Tänk på att om vi jobbar hos er en hel dag så behöver vi ha 30 min paus runt lunch.